Mapa dojazdu

ul.Syrokomli 1a

05-075 Warszawa-Wesoła

MAPA DOJAZDU 

 

Dostawa

Kurier-przedpłata od 18zł

Kurier-pobranie od 25zł

Każdy nowo zarejestrowany klient otrzymuje 2 % rabatu

OD DN.09.07.2019 DO 02.08.2019 R  SKLEP STACJONARNY NIECZYNNY

ZAMÓWIENIA INTERNETOWE BĘDZIEMY REALIZOWAĆ OD 3 SIERPNIA

W TYM OKRESIE OBOWIĄZUJE KOD "LATO 2", RABAT 8 % NA CAŁY ASORTYMENT

 

 

 

 

 

 

WĘDZARNIA THW 1921E

THERMOWIND
2430
PLN
WĘDZARNIA THW 1921E
WĘDZARNIA THW 1921E
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
48 godzin
Cena: 2 430,00 zł
Cena netto: 1 975,61 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

7A65-1878E

Producent:
THERMOWIND

Thermowind THW1921E to modułowa wędzarnia elektryczna z generatorem dymu i sterowaniem elektronicznym. Zaprojektowana została z myślą o bardzo wymagających „zadymiaczach”. Pozwala na wędzenie wędlin, ryb, serów lub drobiu na zimno lub na gorąco. Wędzarnia ogrodowa została wykonana w Polsce ze stali nierdzewnej o grubości 0,8 mm. Dzięki takiemu wykonaniu wędzarnia jest odporna na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.

 

Jako źródło dymu zastosowano elektryczną wytwornicę dymu (zastrzeżona w Urzędzie Patentowym), gdzie wymagane podciśnienie zasysające dym do komory wytwarzane jest przez zabudowany wentylator.  Dowiedz się więcej o tym jak działa generator dymu.

 

Do nagrzania i utrzymania temperatury w komorze wędzarniczej zastosowanie znalazła grzałka rurkowa o mocy 1,8 kW pozwalająca wędzić również w niskich temperaturach otoczenia. Elektroniczny regulator temperatury pozwala utrzymać zadaną temperaturę w procesie osuszania oraz wędzenia.

 

Wbudowany wentylator wymusza cyrkulację i w efekcie równomierne rozprowadzenie ciepła (termo-obieg) oraz dymu w komorze. Specjalny mechanizm pozwala na sterowanie strumieniem powietrza w czasie suszenia (maksymalny przepływ) oraz w czasie wędzenia (minimalny).

 

Wędzarnia jest wygodna i ekonomiczna w użytku. Koszt 1h wędzenia, czyli energii i zrębków to ok. 0,70 PLN. Wykonanie z blachy nierdzewnej gwarantuje czysty smak oraz długi okres użytkowania produktu.

 

Wytwornica dymu pozwala na wytwarzanie dymu wędzarniczego z dowolnych zrębków wędzarniczych w każdej temperaturze otoczenia. W trakcie pracy nieznacznie podnosi temperaturę wewnątrz komory wędzarniczej (ok. 4 stopnie w odniesieniu do temperatury otoczenia), umożliwiając wędzenie na zimno. W celu wędzenia na ciepło uruchamiamy ogrzewanie komory. Wytwornica dzięki swojej konstrukcji pozwala na regulację ilości wytwarzanego dymu.

 

Jeden zasyp wytwornicy wystarcza na około 4-6 godzin wędzenia (w dowolnej chwili możemy uzupełnić ilość zrębków, dodać jałowca itp.). Proste utrzymanie czystości dzięki możliwości zdjęcia komory.

 

 

Charakterystyka i wyposażenie wędzarni Thermowind THW1921E:

  • Wędzarnia wykonana w ze stali nierdzewnej
  • Moc grzałki głównej: 1,8 kW
  • Moc grzałki wytwornicy: 150 W
  • Elektroniczny regulator temperatury do 120 °C
  • Gabaryty z kominem (wys. x szer. x głęb.): 155 x 48,5 x 36 cm
  • Wymiary komory wędzarniczej (wys. x szer. x głęb.): 100 x 32,5 x 31,5 cm
  • Objętość komory wędzarniczej: ok. 106 l
  • Zdejmowana komora
  • Zdejmowana wytwornica
  • Filtr dymu wielokrotnego użytku
  • Wentylator do osuszania oraz wytwarzania i rozprowadzania dymu
  • Masa: ok. 34 kg
  • Wytwornica dymu z ruchomym rusztem oraz dodatkową regulacją ilości wytwarzanego dymu
  • Izolowane korkiem ściany boczne, tył, drzwiczki oraz pokrywa
  • 5 pręty do zawieszania wędzonych potraw
  • 2 aluminiowe siatki do wędzenia na poziomo z możliwością zmiany położenia
  • Uchwyty do transportu wędzarni
  • Komin z zasuwą do regulacji ciągu oraz gęstości dymu
  • Taca ociekowa na spływający tłuszcz
  • Zrębki wędzarnicze (4 litry)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Sklep jest w trybie podglądu

BORNIAK, PROFITON, BRADLEY, THERMOWIND, BOOKSA SMOKER

 

 

Sklep internetowy Shoper.pl